TRAINERS

Vader Rocco

RECTOR

Ik ben geboren op 17 maart 1970 in Crotone, een stad in Calabrië, Italië.

Op 13-jarige leeftijd begon ik, in de voetsporen van mijn ouders, aan de reis van de christelijke inwijding voorgesteld door de Neocatechumenale Weg.

In 1988, het jaar van mijn bachelordiploma industriële chemie, heb ik de wens uitgedrukt om een rondtrekkende zendeling te zijn. Na mijn verplichte militaire dienst, ging ik  op missie met een team.

In 1991 begon ik met mijn opleiding tot het priesterschap in de eerste kern van wat de Redemptoris Mater van Padua had moeten zijn. In deze stad, op het Instituut van St. Anthony de Dokter, heb ik de cursussen van filosofie in twee jaar en het eerste jaar van de theologie genoten.

Vanaf september 1994 ben ik overgeplaatst naar het Redemptoris Seminarie Mater in Rome, waar ik mijn opleiding heb afgerond met het behalen van het baccalaureaat canonieke theologie aan de Pauselijke Gregoriaanse Universiteit.

Op 20 april 1997 werd ik door Z.H. Johannes Paulus II tot priester gewijd en als pastoor van de parochie van de Heiligen Fabiano en Venanzio in Rome benoemd.

In 2000 behaalde ik mijn licentiaat in de dogmatische theologie aan de Gregoriaanse Universiteit van Rome.

In september 2001 werd ik benoemd tot rector van het seminarie Redemptoris Mater van Namen in België, na verzending door het bisdom van Rome, waar ik als rondtrekkende priester voor de noden van de evangelisatie van de Neocatechumenale Weg  geïncardineerd blijf.

Vader Francisco

GEESTELIJKE VADER